Traumeterapi“Det er de mørkeste steder i sindet,
at vi rummer mest indkapslet lys. 
Med helingsorienteret traumeterapi
er det muligt at hele fortidens sår på en måde,

der gør det muligt at slippe gamle mønstre
og bevæge sig fremad i en bevægelse mod mere.”

– Niklas Thrane, Skolen for Helingskunst


Traumer kan have langvarige konsekvenser og manifestere sig gennem forskellige mekanismer, der har til formål at sikre vores selvbeskyttelse og overlevelse. I begyndelsen kan disse forsvarsstrategier synes som den eneste måde at håndtere situationen på, men de kan senere udvikle sig til uhensigtsmæssige mønstre, der begrænser vores livskvalitet.


Følelser og sansninger, både behagelige og ubehagelige, findes i vores krop. Frygt kan føles som en tung kugle i maven, manifestere sig som alarmtilstand eller stress, men også som opgivelse, kollaps og depression. Når disse følelser bliver overvældende, kan vi gribe til selvdestruktive strategier i forsøget på at håndtere dem.


En af mine klienter delte, “Da jeg startede i traumeterapi, indså jeg ikke, hvor meget jeg havde brug for at dele sandheden om mine oplevelser og forstå, at det ikke var min skyld. Først da jeg erkendte, hvad der var sket, kunne jeg begynde at håndtere den overvældende byrde fra fortiden.” Det er en erfaring, mange traumeoverlevere deler – at åbne op for en pålidelig person (terapeut) markerer begyndelsen på helingsprocessen.


Oplever du påvirkninger fra traumer?

Lad mig hjælpe dig på din vej mod helingTraume er ikke blot den begivenhed, der fandt sted, men også de eftervirkninger, der blev indkapslet og gemt i sindet. Sindet inkluderer vores krop, nervesystem, tanker, indre verden og vores relationer. Trauma manifesterer sig på fysiske, psykologiske og relationelle niveauer. Heling af traumer finder sted på alle disse niveauer. Det kan være brugbart at huske det.


Mange traumer opstår i barndommen, f.eks. forårsaget af svigt, overgreb og mobning – situationer, der var for meget, for lidt, for tidligt eller for sent i forhold til en sund opvækst. Det mest traumatiserende for et barn er ikke nødvendigvis selve begivenheden, men mangel på hjælp og støtte efterfølgende. At stå alene med overvældende følelser er ofte årsagen til, at integration ikke finder sted. Strategier, der engang tjente som beskyttelse, kan senere i livet vise sig som uhensigtsmæssige mønstre, der begrænser vækst, livfuldhed og livsudfoldelse.


Enkeltstående traumatiske begivenheder, som har været livstruende, refereres som ”stor T traumer” (f.eks. en bilulykke). Traumatiske begivenheder af gentagende karakter omtales som ”lille t traumer” (f.eks. følelsesmæssigt svigt i barndommen). Samtidig er der ikke noget, der er mindre vigtigt, når vi taler om traumeterapi. Hvad end der er sket for dig, er vigtigt at blive lyttet til og få opmærksomhed. Din smerte og sår er de største for dig, og din heling er den vigtigste proces for dit liv.


Jeg har gennem årene tilegnet mig effektive metoder og erfaringer til at hjælpe mine klienter med at forholde sig til og integrere det, der er blevet fraspaltet og indkapslet. Parts Work, Bilateral Stimulation og Relationel Attunement er de metoder, som jeg bruger ofte og som kan facilitere din helingsproces.


Traumeterapi åbner døren til et liv præget af glæde, kreativitet og frihed. Min dybe personlige og professionelle erfaring er, at traumer kan heles. Det betyder, at du kan være symptomfri og fri til at være dig.


Traumer kan heles!


”Posttraumatisk læring” er den proces, hvor en person oplever udvikling og bevægelse mod mere som følge af at have overvundet en traumatisk begivenhed og helet det traume. Det indebærer ofte et dybdegående helingsarbejde, samt en redefinering af ens livsperspektiv, værdier, relationer og prioriteter. Det kan føles skræmmende at starte på sådan en rejse, og det kræver mod og engagement til at ønske noget godt for en selv og gøre en indsats for at mærke, hvad det betyder at være i kontakt med sig selv og omverdenen. Ræk ud til mig eller en anden terapeut og se hvad det bliver muligt. Det første skridt er det mest udfordrende at tage. Jeg har fuldt respekt for det.


Du kan lære at håndtere svære og udfordrende livssituationer på en måde, der er mere bæredygtigt og frit. Du kan få hjælp til at forholde dig til det, som forhindrer dig i at være fuldt levende menneske. At være skabende, i bevægelse og i kreativ udfoldelse gennemsyrer et relationelt og meningsfuldt liv. Det har du ret til: at være dig, at vokse og blomstre og at være i nærende relationer med andre mennesker og omverdenen.Kærlige hilsner

Amela Thrane

Tlf. +45 6186 1286

Email: thalassamind@gmail.com